En sjukhusaktig dag

Då har jag packat ur mitt rum på sjukhuset. Efter åtta måander är det någon annan som nu bor i det rummet. Personalen tyckte att det kändes konstigt. Dom jag har haft närmst visade en del tårar medan jag har så svårt att visa det på det sättet. Gav dom en kram vilket jag väldigt sällan gör med vem som helst men nu kändes det självklart. Idag sa jag hej då till min favorit skötare och på måndag blir det ett farväl med min favorit sjuksköterska. Hon var så söt idag när jag fått mitt blod. Sa till sin student att hon ville göra jobbet med att koppla ifrån blodpåsen från mig då jag snart inte finns kvar på avdelningen. Vilken fin människa hon är. Men jag känner mig redo att lämna avdelningen bakom mig. Nu börjar en ny resa och jag har ingen aning om hur det ska bli. Det skrämmer mig med alla krav, alla rutiner och vardagligheter som ska införas. Det var länge sedan jag levde ett normalt liv. Mer normalt än inom sjukhusets vita väggar iaf.
 
Dagen började med att vi vaccinerade Leo på smådjurkliniken här i stan. Han tyckte inte alls det var roligt när han väl skulle upp på bordet men annars gick det bra. Efteråt körde vi emot sjukhuset och pappa lämnade in mig där igen. Inget lpt borttaget än så får inte gå ute själv. Jag och min kontaktperson gick ned till apoteket för att hämta ut min apodos rulle, vid behovsmedicin, närspray och munskölj. Tackar gudarna för avbetalnings system inom medicin världen. På tillbaka vägen gick vi till blodcentralen och hämtade mitt blod som beställdes igår. Promenerade tillbaks till psykiatrin som på vårt sjukhus ligger allra längst bort. In med blod och medicin innan det blev dags för ännu en tripp. Denna gång till uppvaket för att sätta nål.
 
Jag är extremt svårstucken då kärlen har blivit ärrade säger dom. Dessutom blir dom tunna av blodbrist. Men där uppe är dom riktigt bra att sticka så det gick på försök nummer ett. Åt lunch i matsalen innan blodet kopplades på. Jag och min kontaktperson spelade skipbo, pratade om allt möjligt. Han frågade om några tips och trix om vart jag gömmer rakblad och tabletter. Berättade det för honom för att förstöra eller snarare hjälpa andra. Jag kände att jag själv inte behöver dom sakerna att ta till längre och dessutom skrivs jag ut på måndag så jag tipsar gärna dom. Mycket riktigt var några av mina ideer något han aldrig tänkt på. Det är så självklart för mig men för dom otänkbart till en början. Fick in mitt mellanmål på en bricka när extra vaket bytte av varandra kring tre tiden. Vid 15.15 hade det hållt på i nästan 2 timmar och droppet var slut. Hopplades loss och blev så småningom hämtad av min far. Nu ska jag se någon gammal serie och försöka somna.Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se