En liten presentation av Sara

Eftersom att läsarantalet har ökat rejält (så himla roligt) tänkte jag förnya en gamal presentation av mig själv. Mitt namn är då Sara, jag bor i mitten av vårt land Sverige. 26 år gammal, sjukskriven, hundägare som tycker om att skapa med penna och papper. Jag är just nu inlagd på lpt sedan september 2016, på en av vår stads psykiatri avdelningar. Har ett gäng diagnoser som förklarar till varför jag är här. Ingen undanflykt men en ren och rak förklaring. Det rör sig om självskadebeteende, depprission, bulimi, OCD, Asperger och en fobisk personlighet. Läkarna som skriver under lpt pappren kallar det så vackert "hon har en allvarlig psykisk störning" (kriterie för att ett lpt ska hålla i förvaltningsrätten). Att jag har varit inlagd så länge beror på att det planeras för en visit på behandlingshem för min del. Mina föräldrar, boende personalen, öppenvårds psykiatrin eller min läkare (antar jag eftersom att hon inte avskriver det där vårdintyget) tycker jag är i skick av att bo hemma. Jag har varit inlagd i ett halvår men har inte vistats utanför dessa dörrar själv sedan dess. Märklig känsla. Men nog om det, den sjuka och tråkiga sida som iof tar upp den största tiden av mitt liv. Jag skriver om psykisk ohälsa för att jag vill sprida att det handlar om så mycket mer än att en ung sig skär sig på grund av ångest.

I övrigt är jag faktiskt en normal människa jag också. Jag älskar hundar och är sedan åtta år tillbaka ägare till en cocker vid namn Leo. Jag började tävla inom lydnaden med honom och vi kom till klass 3 innan jag fann rallylydnaden. En hundsport jag bara älskar. Alla kör mot alla, fokus och tajming behövs mellan hund och förare. Jag fann mig ett par riktigt trevliga hund tränings kompisar som till och med varit så gulliga att dom kommer upp till avdelningen och hälsar på. Så uppskattat. I rallyn kom vi längre och har tävlat i mästarklass sedan 2015 och rally sedan 2014. 2016 tävlade vi SM vilket gick sådär men det var en upplevelse som jag aldrig kommer glömma. När jag var friskare (eller iaf inte inlåst) var jag med och höll kurser, gick kurser, hade hand om klubbens hemsida (vilket jag iof har nu igen). Jag har skrivit en självbiografi och har en nisch på det här med nya antecknings block. Fråga mig inte varför. Ser mig själv som äcklig, ful och värdelös medan andra säger att jag är kreativ, omtänksam och söt. Det går inte ihop sig alls. Men lite så är mitt liv. Det är väldigt sällan mina tankesätt går hand i hand med andras. Min samtalskontakt brukar säga att hon har lärt sig något nytt sen hon träffade mig, att tänka tvärtom mot vad de flesta människorna tänker. Utåt sätt är jag vanlig. Inuti råder ett kaos som inte en kotte kan se igenom om de inte visste.
Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se