Dagarna blir till veckor

Det var så mycket igår. För mycket. Hade först färdighetsträning, något som är väldigt svårt för mig. Det som är skönt är att personalen ser det och försöker hjälpa mig. Färdighetsträningarna kallas dom träffar man har med dom andra medpatienterna i grupp. Man går rakt på sak igenom känslor, färdigheter, förhinder, relationer osv. Jag höll som vanligt på att somna. Inte av uttråkande utan för att jag är så enormt trött. Även min terapeut kommenterade det när vi hade session på eftermiddagen. Förstår inte riktigt varför då jag sover bra om nätterna. Det vi kom fram till var väl att genom mina problem kring tvång och aspergerns sätt att tänka blir mer intryck för mig och att det gör mig trött. 
 
Vi kom också fram till att det inte är något bra idé att direkt nu skriva ett dbt kontrakt. Jag har så mycket problem runt omkring att ren dbt inte fungerar. Det samma gäller dagbokskorten som i de flesta fall verkar användas. Det fungerar inte heller. Jag är tacksam för att dom ser hindren och faktiskt inte ens tvingar mig till vissa saker för att dom redan innan ser att det inte går. Jag gör verkligen mitt bästa och vill det här men det är svårt helt enkelt. Idag är en lugn dag. Har klippt hunden, varit ute på hans promenader och sen dammsugit rummet. Hade även duk dag vid lunchen så det är precis avslutat. Så jobbigt. Inte av samma skäl som många andra, att det är jobbigt och krävande utan för att jag är livrädd i att ta i andras disk, känns smutsigt och ja. Usch!!! Försöker jobba med det här och vissa saker går faktiskt bra. Får jobba hårt med att inte ge vika för allt. Jag fixar att göra vissa saker som andra anser vara äckligt, typ dela vattenglas eller flaska men att plocka bland andras slem från bestick och tallrikar blir jätte svårt. En liten förklaring bara. 
 
Det här är något som jag förtränger, döljer och skäms över. Igår frågade terapeuten, A, mig kring tvången. Vi gick in i varje minsta detalj och efteråt var jag totalt slut i huvudet. Att rota i dessa saker som jag levt med i så många år är tufft. Idag ska jag bara ta det lugnt. Avbokade mitt besök i träningslägegnheterna imorse. Orkade inte med en dag till med information. Istället ska jag sitta och skriva, jobba lite med dbt läxorna och sen bara njuta av att det är fredag. 
 


Nathalie    •  

Jag HATAR också att ta i andras kladdiga tallrikar! Så jävla äckligt, får rysningar bara av att tänka på det! Minns när man gick i skolan och skulle ställa sin disk i diskstället och råkade nudda någon annan tallrik och fick kladd på fingrarna, fyfan! O_o

Linda    •  

Tycker inte heller om att ta i andras disk. Sen plocka mat från vasken fy äckligt. Gjorde det bara nån vecka på Finja i början.
Men sen stod jag i stora köket och diskade allt möjligt. Men då hade jag handskar på mig.

Linda    •  

Tycker inte heller om att ta i andras disk. Sen plocka mat från vasken fy äckligt. Gjorde det bara nån vecka på Finja i början.
Men sen stod jag i stora köket och diskade allt möjligt. Men då hade jag handskar på mig.

Svar: Nej det är hemskt. Men man har ju dukdagar så andra dagar får ju andra ta min disk. Känner mig elak men kan inte rå för att jag känner så.
None None

Ellinore    •  

Oj, med mina tvång skulle jag aldrig klara av det där...min värsta mardröm typ. Väldigt bra jobbat ändå att du fixat det hittills 😊

Anonym    •  

Det går att bli av med. Hade såna problem som barn men som vuxen måste man ju handskas med sånt överallt. Hemma hos mor och farföräldrar mm i och med städhjälp.

Vad med dbt är det som är jobbigt?


Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se